Full-service academie
voor de industrie

In 2013 heeft de VOMI, branchevereniging voor de procesindustrie, Van Sadelhoff benaderd voor het ontwikkelen van een opleidingsfunctie. Het doel achter deze vraag was dat de Nederlandse procesindustrie veel internationale concurrentie voelt. VOMI wilde als branchevereniging onderscheidend zijn en de meerwaarde van de branchevereniging vergroten.

De vraag van de VOMI werd ingevuld door de komst van de VOMI Academie, een branchespecifieke opleider voor de industrie. Een belangrijk uitgangspunt van de VOMI Academie is dat het aanbod wordt ontwikkeld samen met de leden, die zelf actief zijn in de industrie. Want, wie weet nou beter waar de opleidingsvragen liggen dan de bedrijven binnen de branche zelf?

Lees hieronder meer

Bouwstenen voor dit project

Specialisten verenigen

De eerste stap was om een divers gezelschap uit de branche bij elkaar te brengen en aan te wijzen als ‘programmaraad’, die zou dienen als adviesorgaan. De programmaraad werd vertegenwoordigd door specialisten van grote partijen zoals onder andere Bilfinger Industrial Services, Mourik Services B.V. en Engie Fabricom. Deze kennis samenbrengen voorafgaand aan het ontwikkelen van het opleidingsaanbod voor de VOMI Academie was een gouden zet. Door deze aanpak werd binnen no-time een kwalitatief, inhoudelijk en branchespecifiek opleidingsaanbod ontwikkeld. De programmaraad gaf inhoudelijk de aanzet en wij als Van Sadelhoff gaven op basis daarvan concreet vorm aan de VOMI Academie.

Grote meerwaarde voor de branche

Toen de Academie inhoudelijk stond als een huis, heeft onze marketingafdeling het in de markt gezet, want óók dat doen we. Aan de hand van een marketingstrategie werd in samenspraak met de VOMI bepaald hoe we de leden konden binden aan de Academie, zodat elk lid zou kunnen profiteren van het aanbod. De strategie kreeg bijvoorbeeld uiting in de vorm van nieuwsbrieven, een eigen website voor de academie, een jaarlijkse opleidingsgids, persoonlijke acquisitie en activiteiten op social media. Nu, alweer 5 jaar later, kunnen we met trots zeggen dat de VOMI Academie is uitgegroeid tot een begrip in de industriële branche.

Onderscheidend vermogen

Alle trainingen en opleidingen van de VOMI Academie worden gegeven door specialisten uit de industrie. Ook bestaan de groepen uit allemaal vakmensen uit de industrie, waardoor er van én met elkaar kan worden geleerd. De VOMI Academie biedt zowel trainingen voor open inschrijving aan, als maatwerk en incompanytrajecten. Zo richten wij vanuit de VOMI Academie bijvoorbeeld ook weer opleidingsafdelingen in voor leden van de VOMI.

Download de VOMI Academie brochure
voor meer informatie!

Download
Brochure VOMI Academie

Ervaar dit project zelf!