Opleidingscentrum van de agrarische sector

De Mechan Groep is binnen Nederland dé distributeur van AGCO, één van de grootste producenten van landbouwmachines ter wereld. Hieronder vallen o.a. de merken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Mechan Groep heeft Van Sadelhoff in 2015 gevraagd te ondersteunen om het trainen en opleiden een centrale plek te geven in de organisatie. Uit deze opleidingsvraag is Mechan Trainingen & Opleidingen (MTO) ontstaan. MTO ontwikkelt een branchespecifiek opleidingsaanbod in samenwerking met de dealers. De trainingen aan over onderwerpen als dealermanagement, verkoop, maar ook commerciële vaardigheden en techniek. Elke training wordt gegeven door specialisten met ervaring in de agrarische sector. Van Sadelhoff is verantwoordelijk voor de volledige opleidingsafdeling: van planning tot marketing, communicatie met trainers en contact met dealerbedrijven.

Lees meer

Bouwstenen voor dit project

Centraal aanspreekpunt

Binnen Mechan Groep vormt Mechan Trainingen & Opleidingen het central aanspreekpunt voor leren en ontwikkelen. Dit aanspreekpunt is niet alleen voor de aangesloten dealers, maar ook voor de interne medewerkers van Mechan Groep. Zo hebben wij onlangs een Excel Training gefaciliteerd voor 50 medewerkers van Mechan Groep. Een ander doel van het aanspreekpunt is om de dealers van Mechan Groep te verbinden met externe partijen, om zodoende bij te dragen aan professionalisering en ontwikkeling van dealers.

Soft skills & technische trainingen

Wij verzorgen zelf de soft skills trainingen binnen Mechan Groep. Denk hierbij aan trainingen op het gebied van dealermanagement, sales, communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit. Onder de dealers was ook behoefte aan technische trainingen, bijvoorbeeld over nieuwe technische ontwikkelingen van tractoren, trainingen over systemen en introductietrainingen over nieuwe modellen. Aan deze behoefte is invulling gegeven door een ruim aanbod technische trainingen onder de vlag van Mechan Trainingen & Opleidingen op te nemen.

Onderscheidend vermogen

Alle trainingen en opleidingen van de Mechan Trainingen & Opleidingen worden gegeven door specialisten uit de agrarische sector. Ook bestaan de groepen uit allemaal vakmensen uit de agri sector, waardoor er van én met elkaar kan worden geleerd. Mechan Trainingen & Opleidingen biedt zowel trainingen voor open inschrijving aan, als maatwerk en incompanytrajecten. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van traineeships op maat en coaching on the job trajecten.

Download de Mechan Trainingen & Opleidingen krant voor meer informatie!

Download
Mechan Trainingen en Opleidingen krant

Ervaar dit project zelf!